ELAZIĞ / KOVANCILAR - Ekinözü Ortaokulu

Ekinözü Ortaokulu

Ekinözü Köyü / Kovancılar / ELAZIĞ
Vizyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; çevrenin eğitim, bilim ve kültür merkezi olan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir ‘‘model okul’’ olmaktır.
Misyon
Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılında Voleybol dalında İlçe birincisi oldu. Okulumuz 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında Okullar arası yapılan Münazara Yarışmasında ilçe birincisi oldu.
Öğretim Şekli :Tam gün
Ulaşım
Okulumuz Elazığ-Tunceli karayolu üzerinde olup anayoldan 1km iç kısıma düşmektedir. Ulaşım özel araç ve köy minibüsleri ile sağlanmaktadır.
Köy merkezi
İl Merkezine 76 km, ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır.